05 svibnja, 2007

Kako namore? Vrtoletnim ili amfibijskim desantom?

Štovano pučanstvo. U Marušićima kraj Omiša se događa uzurpacija javnog dobra. Sigurno su neki od Vas koji put prošli ovuda, okupali se i ogrijali kosti na nekoj od obližnjih plaža. Malo misto, puno lipo, borovi, brodovi, more, plaže, masline, loze i divlja gradnja.

U našem malom mistu vođa pokreta bespravnih graditelja, svojevrsni Ajatolah divlje gradnje je gospodin Nediljko Bitanga koji dok ovo pišemo, po ko zna koji put uzurpira javni put i pristup moru. Taj javni put je izgrađen prije više od 40 godina, zajedničkim snagama mištana asfaltiran, provedena je struja, voda, javna rasvjeta postavljena. Jedini problem sa tin puten i malin parkirališten na kraju njega je bija šta nije bija dovoljno velik i širok da primi sve putnike namjernike i posjetitelje ovoga lipoga mista. No, nije nam plan sve do u detalje Vam opisivati, iznositi povijest bolesti, več Vam slikovno i u par crtica teksta pokazati šta se događa u Marušićima, a Vi svoje zaključke donesite sami.

Za početak evo slike njegovog prvog susida koji gradi neboder u zaštićenom obalnom pojasu i devastira isti, borove i živote svojih susida. U nastavku bloga donosimo materijale sa prve crte obrane.

Napominjemo da ove dvi slike livo nisu Bitanginih ruku djelo već djelo Neznanog junaka. Ne bi tili gospodina Bitangu kitit tuđin perjen. Ima i on konja za trku. O tome uskoro. Ovaj ovde je isto zatvorija javni put kojim se mi mistani koristimo vec stotinama godina. Kome će i tribat ić namore kad doticni sagradi ovih 70 soba i dovede unjih 268 gostiju po 5 eura dan.


Vidite ove kuce gori kako priteći vise? Ovde se baš najbolje ne vidi, ali uskoro ćemo stavit nove slike. Ja neznan kako ovi ljudi šta žive u ovin kućama ne tuže Neznanog junaka za ugrožavnje života i imovine.

Pravna država? Hrvatsko pravosuđe? Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva? Građevinska inspekcija? Općinski sud u Omišu? Županijski sud u Splitu?

Nema komentara: