14 svibnja, 2007

Kataklizma Urbanizma - Bitanga - Nepoznati Junak

Evo foto izvještaj sa prve crte obrane obale. Slike prikazane na ovoj stranici slikane su u Nedilju, 13.05.2007 za vrijeme mirnog okupljanja građana na koji se odazvala redovna, a malo kasnije i 2 kombija interventne policije.

Ovo gori je Bitangina kuća, bolje reć nastamba za koju nema nikakvu dozvolu i koju građevinska inspekcija i ministarstvo obećaje da će je srušit ali izgleda da su nemoćni. Isprid kuće se nalazi javni put kojega je Bitanga uzurpira i želi od njega napravit privatno parkiralište. Jedini je problem šta nema nikakve zakonske osnove za to, a i mi mu nedamo jer je to javno dobro, naše i vaše a ne njegovo.


Ovo gori je zaštićeni obalni pojas, u kojemu je zabranjena gradnja. No ovome gospodinu, Neznanom junaku, to očito ništa ne znači. Mislim da ćemo uskoro doći do imena i prezimena Neznanog junaka pa ćemo ga objaviti. Ovo doli je nekad bila krasna obala u borovoj šumi, sa bogatim podvodnin životon i lipin stinama za ribolov i kupanac.

Pogled iz drugog kuta na neboder u zaštićenome obalnom području. Kao što ćemo uskoro vidjeti, Neznani junak ima građevinsku dozvolu za prizemlje, dva kata i potkrovlje - očito je već izaša iz gabarita.

Prekrasna vizura dalmatinskog krajolika, Marušići. Bespravna gradnja, dizalica, redovna i interventna policija i uzurpirano javno dobro, svega nekoliko desetaka metara od mora. U daljini se vidi Pisak, planina Biokovo i Makarska rivijera.

Pogled sa susjedne kuće na okućnicu Neznanog junaka. Vidi se potpuno devastirana obala i ostaci onoga šta je nekad bila borova šuma. Na ovoj slici je važno naglasiti da ovo šta je sad krčevina je do prije par miseci bija javni put, star ko zna koliko stotina godina. Tin puten su naši stari mazgama i tovarima išli u uvalu Borak po vodu, jer se tamo nalazi prirodni izvor vode. Neznan junak je i taj put zatvorija (Bitanga oni drugi), tako da, dragi Hrvati, više nema namore ni nama ni našin gostima. Samo bitangama.


Gori možete vidit još jednu lipu razglednicu sa Omiške Rivijere. Bitanga, bager i policija. Na ovoj slici posebnu pažnju treba obratiti na Velikog Brata koji na svome bespravno sagrađenom balkonu nad uzurpiranin javnin dobrom promatra događaje i audio/vizuelno ih zapisuje. Iako zna da mu to nemože služit ka dokaz na sudu, ovu metodu koristi kao psihološki pritisak nad iznimno agresivnin domaćicama, penzionerima, malon dicon i onin ostalima šta ne spadaju u ove navedene skupine građana.


I evo još jedan pogled na nakaradno zdanje Neznanog junaka. Nema nekih posebnih komentara, jedino vas molimo da obratite pozornost na onu kuću gori livo šta visi ko da će svaki momenat sunovratit se u provaliju.

2 komentara:

Anonimno kaže...

...neznani junak se preziva dundić ... pozdrav od tuznog prijatelja borka ...

Anonimno kaže...

E sad se bojin da ce guzve biti na plazi na nasoj strani podno ville peke...