14 svibnja, 2007

Po Glavi Stanovnika - Na Njihov Trošak

Za nedilju, 13.05. 2007 u 9:00 sati Mjesni Odbor Marušići (nikakvo paravojno tijelo, već jedinica lokalne samouprave, koja ima i svoga demokratski izabranog predsjednika i tajnika, svoj statut, budžet i redovite skupštine) je, pozvavši se na institut samopomoći najavio radnu akciju čišćenja puta omiškoj policiji, odnosno vraćanje istog u prvobitno stanje dok se ne donesu sudske presude vezane uz sporni put.

Čin smo došli dočekala nas je redovna policija, kao i x puta do sad. Ništa neočekivano. Malo smo pričali sa policajcima, malo međusobom, niko sporni dio puta, ni ogradu od bitanginog pašaluka nije dira, kad su se odjedanput sa Magistrale pod rotirkama sletila dva kombija Interventne policije. Ne znan zašto su došli, niti je bilo incidenata ni povišenih tonova ni ičega, to redovna policija može potvrdit.

Inače momcima (i jednoj curi) iz oba roda policije svaka čast. Imaju razumijevanja za naš problem i rado bi nan pomogli da mogu, ali ko njih pita? Oni samo odrađuju naredbe svojih nadređenih. Ko da se njima stoji u nedilju cili dan na zvizdanu i gleda nas.

Ali pitanje se nameće tko to šalje interventnu policija na totalno miran skup na kojem se nalazi redovna policija i koja ne bilježi nikakvu povredu javnog reda i mira? Ko se tako razbacuje novcima poreznih obveznika i zastrašuje građane? Možda i saznamo.

Napominjemo da su i na kraju toga opet neki ljudi prenoćili u zatvoru (službeno: radi nepropisnog parkiranja, neslužbeno: radi zastrašivanja), ali mi u Marušićima smo na to navikli, praktički nema osobe koja nije bila privedena u policiju....

Nema komentara: